8 juni 2013
10:00

Gröndals IK

Referat: Stureby SK - Gröndals IK

Årets varmaste match väntade åtta taggade SSK-tjejer, som hälsades välkomna av en entusiastisk hemmapublik på idylliska Bäckahagen. Gröndal stod för motståndet för dagen och de var med all säkerhet förvarnade om den grymma helplanspress som SSK brukar sätta upp direkt från start mot bortalagen.

Taktiskt smarta som SSK-tjejerna är valde de därför (och kanske för att de var något loja av värmen) istället att dra ner lite på tempot och kontrollera matchen med ett fint passningsspel där motståndarna fick jaga precis som när vi spelar kvadraten på träningarna. Första halvlek blev också en lång kavalkad av målchanser för SSK men en kombination av storspelande målvakt och oflyt i avslutningslägena gjorde att det ändå stod 0-0 när det närmade sig halvtidsvila. SSK-målvakten för dagen, Ebba hade fullt sjå att hålla sig sysselsatt med olika aktiviteter medan spelet pågick på motståndarnas planhalva. Med fem sekunder kvar av halvleken bestämde sig Märta för att det fick vara nog. Hon bröt ett anfall och stormade mot Gröndalsmålet. Den snälla domaren lät spelet fortgå trots att klockan troligen hade passerat halvtid, och Märta skickade SSK till pausledning med 1-0 med en snygg bredsida.

Efter lite vila i skuggan hade tjejerna bestämt sig. Det var läge att stänga matchen direkt i andra halvlek, och helplanspressen plockades fram igen. På mittfältet slet Ebba, Elin och Hannah hårt och in i målet kom för dagen magsjuka Elise.

Snabbt avancerade Stureby till 2-0 när Juni äntligen tryckte in bollen efter att ha haft ett par i stolpen tidigare i matchen. Kort därpå kunde Lisa sätta trean och matchen var avgjord. SSK gick nu tillbaks till ett mer bollhållande spel igen, med många fina kombinationer som också ledde fram till 5-0 efter mål av Juni och Nike.

Gröndal tilläts tröstmåla efter en tilltrasslad situation men söders blå fortsatte briljera med bl a ett par hörnvarianter som det lär talas om länge på Bäckahagen.

En perfekt avslutning på vårsäsongens hemmamatcher. Nu väntar Årsta imorgon innan det blir sommaruppehåll i Sanktan.